Rīgas tiesas apgabala prokuratūra nolēmusi sākt kriminālvajāšanu pret uzņēmēju Larisu Sviridovu par 50 000 eiro jeb 35 140 latu liela kukuļa piedāvāšanu bijušajai Jūrmalas domes priekšsēdētājai Inesei Aizstrautai.
Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Vasks portālu "Delfi" informēja, ka Sviridova piedāvājusi kukuli Aizstrautai, cenšoties panākt labvēlīgu pašvaldības lēmumu saistībā ar nekustamajiem īpašumiem.

Prokuratūrā Sviridovai celta apsūdzība pēc Krimināllikuma 323.panta 1.daļas - par kukuļdošanu valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, izdarītu vai neizdarītu kādu darbību kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja interesēs. Par šādu nodarījumu var piemērot sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz sešiem gadiem.

Kā ziņots, pašvaldības izmeklēšanas komisija 2006.gada augustā dienesta pārbaudē konstatēja, ka Jūrmalā, Viestura ielā 15a un 15b, plānots būvēt daudzdzīvokļu ēku, nevis sabiedrisko centru, kā iecerēts agrāk. Jūrmalas pašvaldības Būvvaldes saskaņojums šim objektam ar Aizstrautas rīkojumu tika atcelts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!