Foto: Valsts policija

Tā dēvētajā Kokneses kokaīna lietā ir desmit aizturētie, vēl dažas personas ir izsludinātās starptautiskā meklēšanā, kā arī sākta vērienīgās narkotisko vielu kravas – aptuveni divu tonnu –iznīcināšanas procedūra, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Delfi" jau rakstīja, ka šā gada sākumā policija sāka krimināllietu par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu apriti realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā, un preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošana pāri Latvijas valsts robežai, ja to izdarījusi organizēta grupa.

Aptuveni divas tonnas kokaīna, ko policija uzgāja kādā Kokneses saimniecībā, ir vērienīgākā narkotiku krava, kas līdz šim tikusi aizturēta Latvijā.

8. janvārī Valsts policija sadarbībā ar ASV Narkotiku apkarošanas administrāciju, Ekvadoras policiju un pretterorisma vienību "Omega" Kokneses novadā uzgāja kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo – "TNT", "Badboys", "Gold" un ar delfīna attēlu.

Sākotnēji policija aizturēja piecus cilvēkus, bet vēlāk – vēl vienu.

TV3 raidījums "Nekā Personīga" iepriekš vēstīja, ka policija veikusi kratīšanu Jānim Skrābānam piederošās kompānijas "JS Products" birojā, bet pašam Skrabānam izdevies Latviju pamest.

Tāpat raidījums ziņoja, ka aizdomās par saistību ar šo neatļauto kravu apcietināti trīs cilvēki, viens no tiem – bijušais Valsts policijas darbinieks Agris Vaivods.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!