Vidzemes apgabaltiesā otrdien sāks skatīt noziedzīgās darbībās pret nepilngadīgo apsūdzētā Limbažu rajona Umurgas pagasta iedzīvotāja Vladimira Rebela lietu, pirmdien informēja Vidzemes apgabaltiesas kancelejā.
Prokuratūra nozieguma sastāva trūkuma dēļ izbeidza pret Rebelu ierosināto krimināllietu par mātes apbedīšanas pabalsta izkrāpšanu, taču Rebelu tiesās par ļaunprātīgu rīcību pret viņa piecpadsmitgadīgo dēlu.

Limbažu rajona virsprokurors Juris Sūrums iepriekš teica, ka Rebels apsūdzēts par nepilngadīgā novešanu līdz dzērumam un apsūdzībai pievienots vēl viens pants, ko prokuratūra neatklāj. Pēc BNS rīcībā esošām neoficiālām ziņām, apsūdzība saistīta ar nepilngadīgā dēla seksuālo izmantošanu.

Jāatgādina, ka Umurgas pagasta iedzīvotājs Rebels (1954) februāra sākumā dzimtsarakstu nodaļā vērsās ar iesniegumu par savas mātes 1921.gadā dzimušās Ļubovas nāvi un saņēma apbedīšanas pabalstu - 40 latu. Tomēr atbildīgās amatpersonas noskaidroja, ka sirmgalve ir dzīva un pabalsts izsniegts nepamatoti.

Pārpratums ilga vairākas dienas, līdz vietējā avīzē ievietots sludinājums, kurā sirmgalves mazdēlam izteikta līdzjūtība par vecmāmiņas nāvi. Tikai tad Ļubova uzzinājusi, ka atzīta par mirušu, un kļūme noskaidrojusies.

Jau vēstīts, ka pret ārsti Daci Noriņu par paviršību un miršanas apliecības izrakstīšanu dzīvam cilvēkam krimināllietu neierosināja. Medicīniskās aprūpes un darbspējas ekspertīzes kvalitātes kontroles inspekcija Noriņu sodīja ar naudas sodu 100 latu apjomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!