Valsts policijas (VP) Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) darbinieki pabeidza izmeklēšanu un lūdza Organizētās noziedzības un citu nozaru specializēto prokuratūru (ONCNSP) uzsākt kriminālvajāšanu kriminālprocesā, kas tika uzsākts šā gada martā pret 1955.gadā dzimušu vīrieti, par cilvēku tirdzniecību un personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai, informēja Valsts policijā.
2006.gadā maijā ONAP darbinieki, veicot operatīvās un izmeklēšanas darbības, par personu nosūtīšanu uz ārvalstīm seksuāli izmatošanai, aizturēja 1955. gadā dzimušo Aleksandru, kas nodarbojās ar sieviešu vervēšanu un nosūtīšanu uz Vāciju seksuālai izmantošanai, solot viņām labas peļņas iespējas.

Par minēto faktu ONAP tika uzsākts kriminālprocess par cilvēku tirdzniecību, par ko paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu; tāpat sāks kriminālprocess par personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai, ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu.

Šā gada jūnijā pret 1955.gada dzimušo Aleksandru tika celta apsūdzība par cilvēku tirdzniecību un personu nosūtīšanu seksuālai izmantošanai.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka Aleksandrs, par katru nosūtīto sievieti, no līdzdalībniekiem Vācijā saņēma ne mazāk kā 400 eiro. Sievietes Latvijā tika vervētas no prostitūtu loka, kā arī ar paziņu starpniecību. Par katru savervēto sievieti saviem līdzdalībniekiem Latvijā Aleksandrs maksāja 100 eiro. Tāpat tika noskaidrots, ka laika posmā no 2005.-2006. gadam Aleksandram uz dažādiem bordeļiem Vācijā izdevās nosūtīt 6 sievietes.

Aleksandrs oficiāli nekur nestrādāja un viņam nebija reģistrētu ienākumu, bet tanī pat laikā Rīgas centrā viņš veica telpas remontu un iekārtošanu, ar mērķi ierīkot tur it kā sporta zāli un pirti. Visus maksājumus, kas bija saistīti ar telpas remontu, viņš veica skaidrā naudā.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā tika iegūti pietiekami pierādījumi tam, ka minētā persona tādā veidā legalizēja noziedzīgā ceļā iegūto naudu, apzinoties šo finanšu līdzekļu noziedzīgumu, par ko paredzēta kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 195.panta 1.daļas "Par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu vai citas mantas legalizēšanu", kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar naudas sodu līdz simt minimālajām mēnešalgām, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!