Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Ludmila Turkovska maija beigās cēlusi apsūdzību kādam iepriekš jau trīs reizes sodītam 1982.gadā dzimušam vīrietim, kurš šā gada 1.martā aplaupījis kora "Kamēr..." diriģentu Māri Sirmo.

Kā informēja prokuratūras preses pārstāvis Andrejs Vasks, apsūdzība šim vīrietim celta pēc Krimināllikuma 176.panta 3.daļas - par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu, ja šī laupīšana izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi persona, kas jau agrāk izdarījusi laupīšanu.

Minētais likuma pants vainīgo personu paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Vīrietis tiek apsūdzēts par divām noziegumu epizodēm. Viena no tām ir par Sirmā aplaupīšanu, bet otra par kādu laupīšanu, kas izdarīta šā gada 21.februārī.

Apsūdzētais jau agrāk tiesāts par laupīšanām un zādzībām, un šos jaunos likumpārkāpumus viņš izdarījis pārbaudes laikā, ko spriedumā noteikusi tiesa. Šī persona pēdējo reizi ar nosacītu brīvības atņemšanu notiesāta pagājušā gada septembrī, iepriekš informēja tiesa.

Vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, kur viņš atrodas jau kopš marta vidus, kad policija viņu aizturēja. Policija uzskata, ka uzbrukums Sirmajam noticis laupīšanas nolūkā un aizturētā persona ar diriģentu iepriekš nebija pazīstama.

Pēc policijas iepriekš sniegtās informācijas, uzbrukums diriģentam notika 1.martā, kad kādas personas klauvējušas pie Sirmā dzīvokļa Bruņinieku ielā durvīm. Kad diriģents tās atvēra, viņš saņēma sitienu pa galvu.

Saskaņā ar policijas iepriekš sniegto informāciju dzīvoklī iekļuva laupītāji, kuri nozaga dažādus priekšmetus un naudu. Cietušais ar galvas un sejas traumu tika nogādāts slimnīcā.

Policijas darbiniekiem cietušais paziņoja, ka, iespējams, viņam nolaupīts portatīvais dators un nauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!