Foto: LETA

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Finanšu policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pret atstādināto VID Muitas pārvaldes vadītāju Tāli Kravali, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Plašāka informācija par kriminālprocesu izmeklēšanas interesēs netiks sniegta, raidījumam norādījis VID.

Kravalis LTV apstiprinājis, ka ierosināts kriminālprocess saistībā ar ierobežotas informācijas izpaušanu un viņam piemērots aizdomās turētā statuss.

Viņš uzsvēris, ka viņam šāds statuss piemērots jau otro reizi un atgādinājis, ka iepriekšējo uzraugošais prokurors atcēlis kā nepamatotu.

Tāpat šobrīd pret Kravali VID ir ierosinātas arī trīs disciplinārlietas. Viena no tām saistīta ar neizpaužamas informācijas izpaušanu. Viņam noteikts pagaidu aizliegums atrasties darba vietā un veikt darba pienākumus.

Jau vēstīts, ka Kravalis no amata atstādināts pērnā gada oktobrī. Tolaik VID skaidroja, ka Kravalis no amata atstādināts uz izmeklēšanas laiku un pret viņu uzsākta disciplinārlieta par vairākām epizodēm, no kurām nozīmīgākā ir izvērtēt to, vai tranzīta procedūra Latvijā ieviesta atbilstoši Eiropas Savienības regulai. Otra epizode saistīta ar VID tēlu - vairāki Kravaļa izteikumi medijos nespodrinot VID tēlu.

Pēcāk TV3 radījums "Nekā personīga" ziņoja, ka atstādinātais muitas vadītājs, iespējams, ir pretdarbojies izmeklēšanai par savas māsas darbu muitā, jo viņa caur muitu palaidusi aizturētu kravu ar viltotu zīmolu apģērbiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!