Foto: Edijs Pālens
Saistībā ar Sedas tīrelī un dīķos pazudušajiem trīs makšķerniekiem ir sākts kriminālprocess, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks, ģenerālis Aldis Lieljuksis.

Kā informēja Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa, sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma XIII nodaļas - noziedzīgi nodarījumi pret personas dzīvību vai veselību.

Rekšņa skaidroja, ka kriminālprocess ierosināts, lai vieglāk būtu veikt dažādas procesuālās darbības - atrasto mantu noformēšanu, liecību vākšanu.

Lieljuksis sacīja, ka sestdien ir izdevies atrast laivas motoru, savukārt deltaplāna pilotam no gaisa izdevies ieraudzīt arī kādu laivu, taču tā atrodas diezgan tālu no vietas, kur atrastas makšķernieku lietas - spinings, zvejas tīkliņš, laivas motors, tāpēc pagaidām nav pārliecības, ka tā varētu būt trīs pazudušo makšķernieku laiva.

Rekšņa piebilda, ka ar magnētiskā eholota palīdzību ir izdevies atrast vairākas, iespējams, pazudušo makšķernieku lietas - divus spiningus, kasti ar makšķerēšanas piederumiem, laivas motoru.

Kā sacīja VUGD priekšnieka vietnieks, sestdien līdz ar tumsas iestāšanos meklēšanas darbi ir beigušies, taču svētdien pēc plkst.9 tie tiks turpināti. Rīt plānots piesaistīt papildu ūdenslīdējus.

Kā informē Valkas apkaimes portāls "ziemellatvija.lv", Sedas tīrelī un dīķos makšķerēt devās un pazuda makšķernieki Vladislavs Pormeisters, Agris Meļķis un Brunis Kazaks.

"Krastā tika atrasta jaka, kas, loģiski spriežot, novilkta atrodoties ūdenī. Ir arī airi, bet ne makšķernieku, ne laivas nav. Tuvinieki cer un tic, - kamēr nav atrasta laiva, ir cerība, ka viņi ir iemaldījušies plašajā Sedas purva teritorijā, un ir jāmeklē," raksta portāls.

Kā ziņots, 17.novembrī ap plkst.20 trīs 1965., 1969. un 1972.gadā dzimuši vīrieši ar laivu devās makšķerēt Sedas purva dīķos un līdz šim nav atgriezušies.

Meklēšanas darbi sākti jau 17.novembra vakarā, tiesībsargiem pievienojušies vietējie brīvprātīgie, turklāt meklēšana notikusi ne tikai uz ūdens, bet arī apstaigājot dīķu krastus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!