Foto: Valsts policija
Reaģējot uz saņemto informāciju par nelegālā pašizgatavotā alkohola tirdzniecību kādā daudzdzīvokļu nama dzīvoklī Salaspilī, Valsts policijas Salaspils iecirkņa policisti sadarbībā ar Speciālo uzdevumu bataljona likumsargiem kriminālprocesa ietvaros trešdien, 20. maijā, ieradušies konkrētajā adresē, lai veiktu kratīšanu, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Kratīšanā policisti atraduši un atsavinājuši mucas un pudeles, kurās kopumā atradušies 110 litru šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaku. Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka to saražojusi mājas iemītniece.

Tāpat dzīvoklī konstatēts un atsavināts 480 cigarešu bez Latvijas akcīzes preču markām un 425 eiro, kas, visticamāk, iegūti no nelegālo akcīzes preču tirgošanas, norāda policijā. Turpat policisti aizturējuši arī aizdomās turēto dzīvokļa iemītnieci – 1966. gadā dzimušu sievieti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.1 panta 1. daļas – par nelegāli izgatavotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Policija aicina iedzīvotājus ziņot arī par citām nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecības vietām, tās atzīmējot Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!