Foto: DELFI

Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde (ENAP) Salaspils novadā trešdien apturējusi pirātiska kabeļtelevīzijas pakalpojumu sniedzēja darbību un atsavinājusi 24 televīzijas kanālu signāla uztveršanas un retranslēšanas iekārtas, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Lita Juberte.

Policija, saņemot informāciju, ka Salaspils novadā nereģistrēti sniegti elektroniskie pakalpojumi, konstatēja, ka bez atļaujas un nesamaksājot atlīdzību, ar satelīta šķīvjiem tiek uztverti un galalietotājiem retranslēti vairāki televīzijas kanālu signāli. Policija par minēto noziedzīgo nodarījumu sāka kriminālprocesu par blakustiesību pārkāpšanu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka minētais elektronisko sakaru pakalpojums sniegts piecu dzīvojamo namu iedzīvotājiem, neslēdzot atbilstošus līgumus. Savukārt minētā sakaru tīkla operatoram nebija Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) izsniegta retranslācijas licence un šis pakalpojumu sniedzējs nebija reģistrēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK). Izmeklēšanā konstatēts, ka šo regulāro saimniecisko darbību rezultātā televīzijas kanālu tiesību īpašniekiem radīts kaitējums, kas pārsniedz būtiska kaitējuma kritērijus.

Saistībā ar nelegālo kabeļtelevīziju aizturēti divi cilvēki – 1973.gadā dzimis vīrietis un 1953.gadā dzimusi sieviete. Abiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!