Foto: Shutterstock
Pagājušajā naktī Valsts policija aizturējusi divus vīriešus, kurus tur aizdomās par virkni zāles pļaušanas traktoru zādzībām Salaspils novada privātmāju teritorijā, portālu “Delfi” informēja Valsts policijā.

Pēdējo trīs nedēļu laikā Salaspils novadā no privātmāju teritorijām nozagti vairāki zāles pļaušanas traktori. Visas šīs zādzības vieno kopējas nianses, proti, traktori nozagti pa naktīm, uzlaužot vārtus, kas norobežo privātmāju teritorijas.
Izmeklējot zādzības, Valsts policijas darbinieki ieguvuši informāciju, ka šos noziegumus izdarījušas vienas un tās pašas personas.

5. jūnijā, naktī uz pirmdienu, likumsargi izveidojuši slēpņus, lai notvertu iespējamos zagļus. Ap pulksten 3:30 policisti kādas privātmājas teritorijā pamanījuši divus vīriešus, kuri rosījušies gar zāles pļāvēju. Policisti nekavējoties abus aizdomās turētos aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī.

Tāpat policisti Salaspils novadā uzgājuši bedri, kurā atradušies divi zagti velosipēdi. Policijai ir pamats uzskatīt, ka arī divriteņus nozaguši aizturētie vīrieši.

Aizturētie ir ārvalstu piederīgie, kuri dzimuši 1993. gadā un 1994. gadā. Abi vīrieši jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā par zādzībām un ar narkotisko vielu apriti saistītiem noziegumiem.

Patlaban policijas rīcība esošā informācija liecina, ka viņi saistīti ar vismaz septiņām zāles pļaušanas traktoru zādzībām, kas pēdējo nedēļu laikā izdarītas Salaspils novadā. Ļaundari nozagtos zāles pļāvējus aizveduši prom ar īrētiem mikroautobusiem un vēlāk centušies tos ieķīlāt lombardos. Šobrīd policisti ir noskaidrojuši vairākas vietas, kurās ieķīlāti zagtie zāles pļāvēji.

Par zādzību, ja tā izdarīta personu grupā no aizslēgtas teritorijas, paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.
6. jūnijā tiesa lems par drošības līdzekļa apcietinājuma piemērošanu aizturētajām personām.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neglabāt vērtīgas mantas neaizslēgtās privātmāju teritorijās, kur tās var kļūt par viegli pamanāmu un iekārotu objektu zagļiem. Pieredze rāda, ka privātmājas vārtiņi nav pietiekami nopietns šķērslis zagļiem, tāpēc ieteicams dārza tehniku un citas mantas glabāt slēdzamā ēkā, piemēram, garāžā, norāda likumsargi.

Tāpat Valsts policija aicina atsaukties arī citus, kuri varētu būt kļuvuši par šo ļaundaru upuriem, zvanot pa tālruni 67895200 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!