Foto: Valsts policija

Valsts policija sadarbībā ar VID Muitas kriminālpārvaldi aprīlī Salaspils novadā atklāja un apturēja marihuānas audzētavas darbību.

Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) un VID Muitas kriminālpārvaldes darbinieki Salaspils novadā konstatēja marihuānas audzētavu un aizturēja četras personas. Speciāli ierīkotās telpās 1993., 1996., kā arī divi 1994.gadā dzimuši vīrieši audzēja marihuānu, vēlāk to realizējot.

Kopumā izņemti 610 grami izžāvētas marihuānas, kā arī vairāk nekā kilograms nežāvētas marihuānas. Ierosināts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu, glabāšanu un realizēšanu organizētā grupā lielā apmērā, kā arī par narkotisko vielu saturošu augu sēšanu un audzēšanu.

Šogad šī ir jau trešā apturētā marihuānas audzētava Latvijas teritorijā. Martā ONAP darbinieki Talsu novadā divās marihuānas audzētavās izņēma kopā gandrīz trīs kilogramus marihuānas un aizturēja trīs personas par narkotisko vielu neatļautu izgatavošanu un realizēšanu.

Cīņa pret narkotisko, psihotropo un jauno psihoaktīvo vielu izplatību ir viena no Valsts policijas pēdējo gadu prioritātēm, kam arī šogad tiek pievērsta pastiprināta uzmanība. Valsts policija atgādina, ka atbilstoši ANO 1961. gada 30. marta Vienotajai konvencijai par narkotiskajām vielām, kam pievienojusies arī Latvija, marihuāna ir klasificēta kā augu valsts produkts ar narkotisku iedarbību.

Latvijā marihuānas izmantošana ir atļauta vienīgi zinātniskos vai medicīnisko pētījumu nolūkos, saņemot speciālu Zāļu valsts aģentūras atļauju. Citos gadījumos šīs vielas audzēšana, izgatavošana, glabāšana un realizēšana ir pretlikumīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!