Foto: Shutterstock

Naktī uz sestdienu, 11. martu, Jūrmalā kāds Lielupes skolas absolvents pēc salidojuma sācis šaut uz saviem bijušajiem skolasbiedriem un ievainojis divus cilvēkus, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska.

Policija par notikušo sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma XIII nodaļas, kas paredz atbildību par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Pagaidām neviena persona nav aizturēta vai apcietināta.

Norādot uz izmeklēšanas interesēm, policijas pārstāve portālam "Delfi" atturējās konkretizēt arī incidentā vainojamās personas un ievainoto vīriešu dzimšanas gadu, vien norādīja, ka ievainotie nogādāti slimnīcā.

Lielupes pamatskolas direktore Inita Vanka-Treifelde portālam "Delfi" uzsvēra, ka incidents noticis pēc absolventu salidojuma un ārpus skolas teritorijas, proti, Aizputes ielā – iepretim skolai.

Nedz direktore, nedz skolotāji nemaz nezinot, kas ir šāvējs un ievainotie, jo likumsargi šādu informāciju nesniedz, turklāt tā kā mācībspēki neko par notikušo nezinot, viņi nav pieaicināti liecināt.

Vanka-Treifelde uzsver, ka skolas pārstāvji ir ļoti šokēti un sarūgtināti, ka nedēļām ilgo gatavošanos, brīnišķīgā atmosfērā pavadīto pasākumu un atkalsatikšanās prieku aizēnojis šāds notikums. "Neadekvāta cilvēka dēļ pasākums ir sabojāts," viņa neslēpj rūgtumu.

Direktore norāda – visi pasākuma dalībnieki ir pieauguši cilvēki, turklāt neatbilst taisnībai medijos izskanējušais, ka salidojumā lielā daudzumā lietots alkohols. "Pasākumā bija ap 300 cilvēku, starp šiem cilvēkiem gadījās arī kāds muļķis."

Izmeklēšanas interesēs policija šobrīd sīkāku informāciju nesniedz.

Tiek pieļauts, ka šāvējs bijis alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!