Kurzemes apgabaltiesa apelācijas lietā pirmdien par nacionālā naida kurināšanu apsūdzētajam žurnāla "Patriots" izdevējam, kustības "Helsinki 86" Liepājas biroja priekšsēdētāja vietas izpildītājam un jaunatnes apvienības "Tēvzemei un Brīvībai" informācijas nodaļas vadītājam Guntaram Landmanim samazināja Liepājas tiesas piespriesto sodu, informēja tiesā.
Apgabaltiesa Landmanim piesprieda viena gada cietumsodu, to izciešot nosacīti, kā arī naudas sodu desmit minimālo mēnešalgu jeb 600 latu apjomā. Pēc iepazīšanās ar lingvistiskās ekspertīzes slēdzienu un sociālo zinātņu speciālistu sniegtajām atbildēm par to, vai žurnāla "Patriots" publikācijas vērstas pret ebreju tautu un sekmē nacionālā naida kurināšanu, tiesa tomēr atzina Landmani par vainīgu.

Landmanis apsūdzēts par darbībām, kas apzināti vērstas uz nacionālā naida kurināšanu. Viņš izplatījis vairākus mēnešraksta "Patriots" numurus, kuros publicēto rakstu saturs vērsts pret ebreju tautu.

Liepājas tiesa Landmanim iepriekš piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem mēnešiem, sodu izciešot daļēji slēgta tipa cietumā. Landmanis Liepājas tiesas lēmumu apelācijas kārtībā pārsūdzēja, jo neuzskata sevi par vainīgu viņam izvirzītajā apsūdzībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!