Foto: Shutterstock
Valsts policijā tika saņemta operatīvā informācija saistībā ar narkotisko vielu apriti Rīgā, Šampēterī, kur likumsargi uzgāja narkotiku tirdzniecības vietu, liecina policijas sniegtā informācija.

2. augustā aizdomās par narkotisko un psihotropo vielu realizāciju policija aizturēja 1988. gadā dzimušu vīrieti, kurš iepriekš nebija nonācis policijas redzeslokā.

Kriminālprocesā tika veikta sankcionētā kratīšana aizturētā vīrieša dzīvesvietā Rīgā, Šampēterī.

Kratīšanas laikā policisti konstatēja un atsavināja 26 gramus kokaīna, 52 gramus marihuānas, 0,5 gramus DMT (psihodēliskā viela) un svarus.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis šīs vielas tirgojis iedzīvotājiem savā dzīvesvietā.

Saistībā ar notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1. panta pirmās daļas – par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un realizēšanu.

Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Minētājam vīrietim kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss un ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!