Foto: PantherMedia/Scanpix

Naktī uz otrdienu Rīgas pašvaldības policijas darbinieki devušies uz izsaukumu Sarkandaugavā, kur pie kādas sievietes ieradies agresīvi noskaņots bijušais vīrs un dauzījis dzīvokļa durvis, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Notikuma vietā pašvaldības policisti pie izsaucējas dzīvokļa durvīm sastapuši iereibušo vīrieti, kurš ar rokām un kājām dauzījis dzīvokļa durvis. Vīrietis vairākkārtīgi izteicis dažādus draudus.

Kārtības sargi agresīvajam vīrietim aizrādījuši par viņa darbībām, uz ko vīrietis reaģējis agresīvi un sācis vicināt rokas un grūstīt policijas darbiniekus. Vīrietis brīdināts par savu darbību sekām, taču viņš nespējis rimties un ieķēries viena policijas darbinieka formas tērpā.

Pašvaldības policisti vīrieti noguldījuši zemē, lai nobloķētu vīrieša kustības, lai viņš nenodarītu kaitējumu nedz sev, nedz citiem.

Pēc brīža dzīvokļa durvis atvērusi izsaucēja, kura pastāstījusi, ka vīrs regulāri lietojis alkoholu un fiziski sievieti iespaidojis, kā arī sasitis mobilos telefonus, lai viņa nevarētu izsaukt policiju.

Ieraugot sievu, vīrietis sācis draudēt ar fizisku izrēķināšanos un centies viņai uzbrukt. Sieviete bijusi pārbijusies un pastāstījusi, ka jau vērsusies Valsts policijā ar rakstisku iesniegumu par nodarītajiem miesas bojājumiem. Jautājot vīrietim, par viņa agresijas iemesliem, viņš paskaidrojis, ka tie esot personīgi un policijai neesot jājaucas viņu lietās. Taču fiziskas iespaidošanas faktu noliedzis, apgalvojot, ka tikai stipri sievu saķēris aiz rokām.

Ņemot vērā visu konstatēto, pašvaldības policisti pieņēmuši lēmumu vīru šķirt no ģimenes un aizturēt. Agresīvais vīrietis nogādāts dežūrdaļā, kur veikta alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā. Pārbaudē noskaidrots, ka viņš ir 2,92 promiļu reibumā.

Pieņemts lēmums par nošķiršanu un aizliegums sievietei un viņas dzīvesvietai tuvoties tuvāk par 100 metriem, kā arī izskaidrotas iespējamās noteikto ierobežojumu pārkāpšanas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!