Foto: LETA

Sarkandaugavā par nežēlīgu slepkavību aizturēts jau iepriekš sodīts noziedznieks, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Elīna Sprudzāne.

22. septembrī ap pulksten 18:27 VP saņēma informācija par slepkavību. Kāds vīrietis, izdarot vairākus dūrienus ar nazi, nogalināja citu vīrieti. Par šo notikumu ziņoja kāda sociālā dienesta darbiniece, kura apkopj notikuma vietā dzīvojošo invalīdi.

Reaģējot uz saņemto informāciju, policija kopā ar Speciālo uzdevumu bataljonu devās uz notikuma vietu, kur aizdomās par slepkavību aizturēja kādu vīrieti. Pašreizējā informācija liecina, ka todien cietusī persona kopā ar noziedznieku viņa dzīvesvietā lietojusi alkoholiskos dzērienus. Izcēlies konflikts, kā rezultātā aizturētais vīrietis izvilcis nazi un 20 reižu iedūris cietušajam, no kuriem daļa dūrienu bija nāvējoši.

Agresīvi noskaņotais vīrietis pēc cietušā nāves turpinājis par viņu ņirgāties, proti, ielējis šķiltavu degvielu viņam mutē un mēģinājis aizdedzināt, taču tas neizdevās.

Noziegumam bija aculieciniece - pensionāre, kura dzīvo notikuma vietā. Ņemot vērā, ka pensionāre ir invalīde, viņu apkopj kāda sociālā dienesta darbiniece, kura, ierodoties nozieguma vietā, ieraudzīja nepatīkamo skatu un nekavējoties par to ziņoja policijai.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti aizdomās par šī nozieguma izdarīšanu aizturēja iepriekš par līdzīgiem gadījumiem sodītu 1968.gadā dzimušu vīrieti. Aizturētais vainu nenoliedz, taču nespēj paskaidrot savu rīcību.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117.panta piektās daļas - par slepkavību, ja pēc tās izdarīta līķa apgānīšana. Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Aizturētajam vīrietim šobrīd piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!