Naktī no svētdienas uz pirmdienu Rīgas Galvenās policijas pārvaldes darbiniekiem aizdomās par automašīnu zādzībām izdevies aizturēt divus agrāk sodītus vīriešus, no kuriem viens, nevēloties pakļauties ceļu policijas likumīgai prasībai apturēt automašīnu, tika aizturēts pakaļdzīšanās laikā, sašaujot trīs riepas, informēja policijas preses dienestā.
Ap pulksten 03:00 no rīta policijas darbinieki Prūšu un Rušānu ielas krustojumā apturēja automašīnu “Opel Ascona”. Pārbaudes laikā policijas darbinieki konstatēja, ka automašīna naktī no sestdienas uz svētdienu nozagta Dzelzavas ielā. Aizdomās par minēto likumpārkāpumu tika aizturēts 1984.gadā dzimušais Aleksandrs, kurš vadīja automašīnu un agrāk ir izcietis sodu par līdzīgiem likumpārkāpumiem.

Strādājot notikuma vietā policijas ekipāža pulksten 4:25 saņēma informāciju, ka pa Krasta ielu viņu virzienā ar ātrumu 160 km/h traucas automašīna BMW.

Lai apturētu ceļu satiksmes pārkāpēju, nekavējoties tika uzsākta sekošana. Bēgdams no policijas, vadītājs no Krasta ielas nogriezās uz Slāvu tiltu, tad sekoja traukšanās pa Lubānas ielu. Uzbraucot uz Daugavpils šosejas, virzienā uz Ikšķili BMW vadītājs turpināja rupji pārkāpt atļauto braukšanas ātrumu un nopietni apdraudēt citus ceļu satiksmes dalībniekus, tādēļ policija pieņēma lēmumu pielietot dienesta ieročus.

Uz apvedceļa tika sašauta viena no automašīnas riepām, taču tas vadītājam netraucēja turpināt ceļu. Pirms Ikšķiles policija šāva atkārtoti un trāpīja otrā riepā. Trešais šāviens sekoja pirms Ogres, kur tika sašauta trešā riepa. Ar Ogres policijas nodaļas darbinieku palīdzību 04:50 automašīna tika apturēta.

Protokola sastādīšanas laikā policija konstatēja, ka arī šī automašīna izsludināta meklēšanā. Tā svētdien no rīta nozagta Zentenes ielā. Aizdomās par minēto zādzību aizturēts zagtās automašīnas vadītājs, jau agrāk par automašīna zādzībām sodītais 1981.gadā dzimušais Dmitrijs.

Šobrīd abi aizturētie ievietoti Īslaicīgās aizturēšanas izolatorā un policija noskaidro vai vīrieši izdarījuši vēl citas zādzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!