Ceturtdien pēcpusdienā Alūksnē vieglajā automašīnā "Ford", pie kuras stūres sēdējis iereibis vīrietis, ietriekusies tāpat alkohola reibumā braucoša šofera stūrēts baļķvedējs KAMAZ, sadursmē cietusi vieglā auto vadītāja 12 gadus vecā meita.
Alūksnes rajona policijas pārvaldes ceļu policijas priekšnieks Ilmārs Hamanis pauda, ka no avārijā iesaistīto stāstītā izriet - ar "Ford Scorpio" pa Pils ielu braukušais, trīs bērnus no peldes ezerā reibumā vedušais Ģirts S. (1965) vēlējies nogriezties sānieliņā un piebremzējis, lai dotu priekšroku pretimbraucošajai automašīnai. Šajā brīdī vieglajā auto no aizmugures ietriecies baļķvedējs, kura vadītājs, arī iereibušais Atis M. (1977), policijai skaidrojis - viņš, ieraugot priekšā stāvošo vieglo auto strauji piebremzējis, bet tad bremzes "pazudušas", un viņa vadītais auto ietriecies vieglajā.

No trim vieglajā auto sēdējušajiem bērniem cietusi tikai 1990.gadā dzimusī Zane S., viņai mediķi konstatējuši smadzeņu satricinājumu.

Kravas automašīnas šoferim par avārijas izraisīšanu, kā arī par braukšanu alkohola reibumā nāksies atbildēt administratīvi, bet vieglā auto vadītājam, pēc Hamaņa teiktā, draud kriminālatbildība - viņš pie stūres alkohola reibumā aizturēts jau otrreiz gada laikā. Policijai vainīgais skaidrojis, ka iepriekšējā vakarā krietni iedzēris, bet avārijas dienā ar pudeli alus salāpījis paģiras.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Latvijā reģistrēti 19 ceļu satiksmes negadījumi ar cietušajiem, tostarp 10 avārijas notikušas Rīgā, informēja Ceļu policijas pārvaldes inspektore Iveta Puķīte. Negadījumos traumas guvuši 28 cilvēki, tostarp pieci bērni, bojāgājušo nav.

Rīgā, Kapteiņu un Lielās ielās krustojumā minūti pirms pusnakts Ervīna S. (1988) stūrēts motocikls "Minsk" saskrējies ar Māra S. (1981) vadīto vieglo auto "Volkswagen Polo". 14 gadus vecajam pusaudzim mediķi konstatējuši smadzeņu satricinājumu, kā arī galvas un augšstilba sasitumus.

Plkst.19.50 Rīgā, Pleskodāles un Volguntes ielu krustojumā, sadūrušās Konstantīna (1965) vadītā automašīna "Toyota" un Dmitrija (1975) stūrētā "Honda". Negadījumā traumas guvis " Toyota" vadītājs un "Honda" pasažieri Jana (1997), Vladimirs (1944) un Tatjana (1974).

Bet plkst.17.30 Tukuma rajonā pa Jūrmalas-Talsu un Tukuma-Mērsraga šoseju krustojumā Elmārs (1939), braucot ar automašīnu "Vokswagen Santana", neievēroja ceļa zīmi "Stop!" un ietriecās pa galveno ceļu braucošajā "Škoda Favorit". Negadījumā cieta "škodas" vadītājs Ivars (1960) un viņa pasažieri Sandija (1987), Ina (1964) un Laimonis (1928).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!