Foto: Valsts policija
Pirmdien, 30. septembrī, Liepājā, Rīgas ielas un Jelgavas ielas krustojumā, vieglās automašīnas un tramvaja sadursmē traumas guvis 2017. gadā dzimis bērns, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

30. septembrī Valsts policijā saņemta informācija satiksmes negadījumu Rīgas ielas un Jelgavas ielas krustojumā Liepājā. Satiksmes negadījumā iesaistīta 1976. gadā dzimušas sievietes vadīta automašīna "Chrysler" un tramvajs, kuru vadījis 1968. gadā dzimis vīrietis.

Transportlīdzekļu sadursmē cieta automašīnas "Chrysler" pasažieris, 2017. gadā dzimis zēns, kurš ar gūtajām traumām nogādāts medicīnas iestādē.

Patlaban Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess un tiek skaidroti negadījuma apstākļi. Vienlaikus policija norāda, ka, apskatot notikuma vietu, bijis redzams, ka automašīnā nebija vajadzīgais aprīkojums, lai pārvadātu bērnu. Proti, netika izmantots bērnu auto sēdeklītis.

Policija jau iepriekš ziņoja, ka šonedēļ sākta informatīva kampaņa "Piesprādzē pareizi – čiks un viss!" par bērnu drošu sprādzēšanos. Kā uzsver Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis: "Mazā pasažiera piesprādzēšana vai iesēdināšana sēdeklīti nav tikai formāla prasība vai policijas iegriba, tas ir bērnu drošības priekšnosacījums un tam ir jābūt pašsaprotamam. Pieaugušajiem ir jādara viss, lai pasargātu bērnu brauciena laikā, un nav svarīgi, vai tie ir simts metri, vai simts kilometri, par bērna drošību jādomā vienmēr."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!