Foto: LETA
Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietas materiālus par personu, kas laikā no 2006. līdz 2019. gadam nav izmaksājis uzturlīdzekļus gandrīz 20 000 eiro apmērā, portāls "Delfi" noskaidroja prokuratūrā.

Apsūdzētā persona ir izvairījusies pildīt tiesas nolēmumu, ar kuru viņam iepriekš ticis uzlikts pienākums apgādāt un dot uzturu savam bērnam.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais laika posmā no 2006. līdz 2019. gadam periodiski strādājis algotu darbu un guvis ienākumus, taču izvairījies maksāt uzturlīdzekļus bērnam, kā rezultātā Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija parādnieka vietā ir izmaksājusi naudas līdzekļus gandrīz 20 000 eiro apmērā.

Ar šādām darbībām apsūdzētais izdarīja Krimināllikuma 170. pantā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, bet vainu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā apsūdzētais neatzīst.

Par Krimināllikuma 170. pantā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu likumā ir paredzēts sods īslaicīgas brīvības atņemšanas, piespiedu darbu vai naudas soda veidā.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!