Foto: DELFI
Kurzemes tiesu apgabala prokuratūras prokurore uzrādījusi apsūdzību vairākām personām, kuras tiek vainotas fiktīvos darījumos ar galdniecības izstrādājumiem un pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpšanā, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne.

Piecas personas sauktas pie kriminālatbildības par krāpšanu un grāmatvedības un statistiskās informācijas noteikumu pārkāpšanu.

Valsts ieņēmumu dienests 2009.gada jūnijā sāka kriminālprocesu pret sešām personām saistībā ar uzņēmuma darbību, kura struktūrvienība nodarbojās ar galdniecību un galdniecības izstrādājumu ražošanu, bet pats uzņēmums kā pamatdarbību bija norādījis kravu pārvadājumus pa autoceļiem.

Uzņēmums no 2008.gada jūnija līdz augustam PVN deklarācijās iekļāva fiktīvus darījumus ar darījumu partneriem par līmētu ozola plātņu un durvju vērtņu furnitūras iegādi, kā arī ozolkoka durvju izgatavošanu un to tālāku realizāciju. Taču šādi darījumi nav notikuši.

Kopumā valstij tika nodarīti zaudējumi 257 812 apmērā. Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana, norāda Pakalne.

Prokuratūra akcentē, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!