Foto: Shutterstock
Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā apsūdzēta māte par sava bērna ilgstošu indēšanu ar medikamentiem, kas netika bērnam izrakstīti, portāls "Delfi" noskaidroja Ģenerālprokuratūrā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētā sieviete nenoskaidrotu motīvu vadīta nolūkā izraisīt veselības traucējumus savam mazgadīgajam bērnam vairākas reizes ievadīja un iedeva viņam medikamentus, kas nebija bērnam izrakstīti un kas saturēja dažādas aktīvās sastāvdaļas, tostarp pseidoefedrīnu, dekstrometorfānu un citus, zinot par minēto medikamentu bīstamību bērna veselībai.

Ar šādām darbībām, kas vērstas uz mazgadīgā bērna veselības pasliktināšanu, apsūdzētā sieviete apzināti nodarīja bērnam sevišķas mocības un noveda pie stāvokļa, kas vērtējams kā smags un bīstams dzīvībai.

Prokurore apsūdzēto sievieti pie kriminālatbildības saukusi pēc Krimināllikuma 125. panta 2., 4., 8. un 9. punkta, proti, sievietei inkriminē tīša miesas bojājuma izdarīšanu, ja tā ir izdarīta pret divām vai vairākām personām, tai bijis mocīšanas vai spīdzināšanas raksturs, tā izdarīta pret personu bezpalīdzīgā stāvoklī, kā arī tā ir izdarītu pret tuvā radniecībā esošu personu. Par šādu noziegumu var piespriest līdz desmit gadiem ilgu cietumsodu.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesai. Pirmā tiesas sēde nozīmēta uz šī gada 10. februāri pulksten 13.15.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!