Foto: DELFI

Piektdien, 1.maijā, Sēlpils pagasta teritorijā 1981.gadā dzimis automašīnas "Audi" vadītājs pie stūres sēdies trīs promiļu reibumā bez vadītāja apliecības, bet spēkrata pasažiere pēc tā apturēšanas piedāvājusi Valsts policijas darbiniekiem 300 eiro kukuli.

Incidents noticis ap pulksten 21:15 uz autoceļa Jēkabpils-Aizkraukle. Krietni iereibušais šoferis pēc apturēšanas centies no notikuma vietas aizbēgt.

1975.gadā dzimusī automašīnas pasažiere piedāvājusi policijas darbiniekiem kukuli 300 eiro apmērā, lai šoferim likumsargi nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu.

Par vadītāja likumpārkāpumiem policija sākusi divus kriminālprocesus. Viens no tiem sākts par automašīnas vadīšanu reibumā bez vadītāja apliecības pēc Krimināllikuma 262.panta 2.daļas. Tāpat kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 312.panta par tiesas sprieduma nepildīšanu. Automašīnas vadītājam par līdzīgu likumpārkāpumu ar tiesas lēmumu liegts vadīt transportlīdzekli. Vēl likumsargi noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu par nepakļaušanos policijas darbiniekiem.

Savukārt pret pasažieri sākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Ceturtdien, 30.aprīlī, ap pulksten 21:45 Aknīstes novadā, Asares pagasta teritorijā, kāds iereibis autovadītājs mēģinājis Valsts policijas darbiniekiem dot 450 eiro kukuli, lai netiktu sodīts par braukšanu reibumā.

Automašīnas "Volkswagen Golf" 1983.gadā dzimušais vadītājs pie spēkrata stūres bija sēdies 0,7 promiļu reibumā. Likumsargi pēc kukuļdošanas mēģinājuma vīrieti aizturējuši.

Trešo kukuļdošanas gadījumu policijas darbinieki reģistrējuši 30.aprīlī Kokneses novadā. 1974.gadā dzimušais transportlīdzekļa vadītājs pārkāpis atļauto braukšanas ātrumu. Lai izvairītos no soda, viņš mēģinājis policistiem iedot 30 eiro. Pēc notikušā policija vīrieti aizturējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!