Foto: Valsts policija
Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa darbinieki aizdomās par 18 zādzībām no dzīvokļiem aizturējuši kādu 30 gadus vecu vīrieti, kuram bijis savāds paradums – vīrietis vairākos dzīvokļos pēc zādzības remdējis slāpes ar virtuvē atrastajiem dzērieniem, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

Pēdējo trīs mēnešu garumā Rīgas centrā tika konstatētas vairākas zādzības, kurās zaglis bija iekļuvis dzīvoklī, uzlaužot dzīvokļa durvis, un nozadzis dažādas vērtīgas mantas - elektrotehniku, rotaslietas, naudu.

Taču šīm zādzībām bija arī vēl viena kopīga iezīme - bija ne tikai vienāds iekļūšanas veids, bet arī lielā daļā zādzību zaglis bija paviesojies arī dzīvokļa virtuvē un remdējis slāpes ar tur atrastajiem dzērieniem.

Pārsvarā zaglis dzēris minerālūdeni vai mielojies no virtuvē atrastām limonādes pudelēm, taču vienā gadījumā zaglis virtuvē atstājis arī apgrauztu banānu.

Valsts policijas Rīgas Centra iecirkņa darbinieki, sadarbojoties ar Rīgas Kriminālpolicijas darbiniekiem, izmeklējot šīs zādzības, noskaidroja iespējamo zagli, kuru aizturēja pagājušās nedēļas beigās.

Aizturētais ir 30 gadus vecs narkomāns, kurš pēdējo reizi no ieslodzījuma vietas atbrīvots šā gada sākumā.

Šobrīd aizdomās turētais ir apcietināts, un Centra iecirkņa darbiniekiem ir zināms, ka vīrietis varētu būt veicis 18 zādzības no dzīvokļiem Rīgas centrā, taču izmeklētājiem ir aizdomas, ka šis skaitlis varētu būt arī lielāks.

Noskaidrots, ka vīrietis lielāko daļu zādzību varētu būt pastrādājis, atrodoties narkotisko vielu ietekmē.

Tā kā šobrīd ir pamatotas aizdomas, ka vīrietis varētu būt zadzis arī no citiem dzīvokļiem, policija lūdz atsaukties ikvienu, kas ir cietis no attēlā redzamā vīrieša pretlikumīgajām darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!