Foto: DELFI
Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde atklājusi sešu personu grupu, kas no Latvijas biškopjiem varētu būt izkrāpusi aptuveni četras tonnas medus, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Likumsargi trīs personas jau aizturējuši, bet vēl trīs vīrieši izsludināti meklēšanā, tāpēc policija lūdz iedzīvotājus ziņot par iespējamo krāpnieku atrašanās vietu. Augusta beigās ENAP saņēmis informāciju par vairākiem apkrāptiem biškopjiem. Saistībā ar notikušo policija sākusi kriminālprocesu.

Izmeklēšanā likumsargi noskaidrojuši, ka krāpšanas ilgušas no jūlija līdz augustam un kopumā no zemniekiem izkrāptas aptuveni četras tonnas medus tūkstošiem eiro vērtībā.

Turpinot izmeklēšanu, policisti noskaidrojuši, ka krāpšanās varētu būt vainojama sešu cilvēku grupa. Viltojot dokumentus, iespējamie vainīgie uzdevušies par kāda cita uzņēmuma pārstāvjiem. Izmantojot uzņēmuma SIA "Mežrozīte" tēlu un rekvizītus, krāpnieki noslēguši fiktīvus pirkuma līgumus ar vairāk nekā desmit biškopjiem. Izmeklēšanā atklājies, ka iespējamajiem krāpniekiem ar SIA "Mežrozīte" nav nekādas saistības – ļaundari viltojuši dokumentus, lai uzdotos par uzņēmuma pārstāvjiem un ar viltu noslēgtu līgumus.

Aizdomās par nozieguma izdarīšanu ENAP aizturējusi 1973. gadā dzimušu vīrieti, 1988. gadā dzimušu sievieti un 1985. gadā dzimušu sievieti. Aizturētajam vīrietim kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, bet abām aizturētajām piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts.

Patlaban likumsargi meklēšanā izsludinājuši vēl trīs vīriešus – 35 gadus veco Jevgeniju Altuņinu, 43 gadus veco Sigitu Petkeli un 49 gadus veco Aleksandru Stahovski. Policija lūdz atsaukties ikvienu, kam ir informācija par šo personu atrašanās vietu. Policiju var informēt pa tālruņu numuriem 67208555, 67208476, 110 vai sūtot e-pastu uz enap@vp.gov.lv .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!