Foto: Valsts policija
Seši cilvēki maskās no kāda veikala Rīgā, Mūkusalas ielā, nozaguši 46 kažokus, kuru kopējā vērtība lēsta 188 000 eiro.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijā, 20. novembrī īsi pirms pulksten 4:00 policija saņēma izsaukumu uz kādu veikalu Mūkusalas ielā. Veikala apsargi ziņoja par kažoku zādzību.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki uzzināja, ka ap pulksten 3:25 kādā tirdzniecības centra veikalā nostrādājusi signalizācija. Dodoties noskaidrot trauksmes iemeslus, apsargi pamanīja, ka kažoku veikalā notikusi zādzība.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka zagļi bijuši seši maskās tērpušies cilvēki. Tāpat ļaundari bija uzvilkuši kapuces un cimdus.

Zagļi ar akmeni izsituši veikala evakuācijas durvju stiklu, iekļuvuši veikalā un īsā laika periodā no veikala iznesuši 46 kažokus. Kopējā nozagto kažoku vērtība ir aptuveni 188 000 eiro.

Patlaban par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par zādzību, kas izdarīta lielā apmērā vai to izdarījusi organizēta grupa. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Pašlaik turpinās izmeklēšana un noziedznieku meklēšana.

Policija aicina neiegādāties attēlā redzamos kažokus, bet ziņot policijai, ja tie atrodas kādā tirdzniecības vietā. Tāpat iedzīvotāji aicināti informēt policju gadījumā, ja ir zināma kažoku atrašanās vieta. Ziņot policija iespējams, zvanot uz tālruņa numuriem 67208532 vai 110.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!