Rīgas apgabaltiesa ceturtdien, izskatot par izspiešanu apsūdzētā "haritonovieša" Viktora Šestakova krimināllietu, nolēma piespiedu kārtā tiesā nogādāt divus lieciniekus.
Divi liecinieki, kuru liecības izskatāmajā lietā ir ļoti būtiskas, tiesā neieradās, lai gan pavēstes bija saņēmuši, tādēļ nolemts abas personas pirmdien tiesā nogādāt ar policijas palīdzību.

Ceturtdien tiesa uzklausīja četrus lieciniekus, kuri tiesu interesējošā laika posmā strādājuši cietušā Genādija Tovanceva firmā. BNS novēroja, ka liecinieki ļoti bieži uz tiesas jautājumiem atbildēja ar vārdu "neatceros", sakot, ka nespēj atcerēties desmit gadus vecus notikumus.

Tiesa arī pieņēma lēmumu sēdē nolasīt Tovanceva liecību, kuru viņš sniedzis Augstākajā tiesā Haritonova lietas izskatīšanas laikā. Nākamnedēļ uz tiesas sēdēm pēc Šestakova aizstāvja, kā arī prokurora lūgumiem tiks uzaicināti vēl vairāki liecinieki. Tiesas sēdes Šestakova lietā sākās otrdien, un paredzams, ka ilgs vēl visu nākamo nedēļu.

Šestakovs savu vainu neatzīst un apgalvo, ka apsūdzība ir Tovanceva "izdomājums un apmelojums". Cietušais viņu aprunājot, lai nevajadzētu atdot Šestakovam parādu 198 000 latu apjomā.

Jau vēstīts, ka "haritonovieti" Šestakovu ar iesauku Kļeščs 1999.gadā pēc vairāku gadu meklēšanas aizturēja Nīderlandē un 2001.gada augustā izdeva Latvijai. Latvijas tiesībsargājošās iestādes Šestakovu meklēja par naudas izspiešanu no Tovanceva, kurš bija galvenais liecinieks par reketa karali dēvētā Ivana Haritonova lietā, kur Šestakovs savulaik bijis viens no apsūdzētajiem.

Jau ziņots, ka Haritonovam Augstākā tiesa 1998. gada 29.maijā piesprieda brīvības atņemšanu uz astoņiem gadiem ar mantas konfiskāciju par organizētu izspiešanu grupā, bet Jelgavas rajona tiesa 2001. gada maijā viņu pēc 3/4 piespriestā soda laika izciešanas pirms termiņa atbrīvoja no ieslodzījuma. Kopā ar Haritonovu notiesāja arī Genādiju Vaļaginu, Aleksandru Korobeiko un Ruslanu Burlaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!