Foto: LETA

Sidgundā Valsts policija aizturējusi trīs vīriešus par cauruma izlaušanu veikalā un mēģinājumu nozagt cigaretes, informēja Valsts policijā.

Siguldas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas policisti saņēma operatīvo informāciju, ka naktī uz 14. martu cilvēku grupa gatavojas apzagt pārtikas veikalu apdzīvotā vietā Sidgundā, kas atrodas Mālpils novadā. Policija nekavējoties reaģēja un nozieguma vietā izdevās aizturēt trīs cilvēku grupu, kas tajā brīdī no veikala mēģināja iznest cigaretes gandrīz 1000 eiro vērtībā.

Apsekojot nozieguma vietu, policisti konstatēja, ka zagļi izveidojuši caurumu mājas sienā, caur kuru bija plānojuši iznest seifu, cigaretes un alkoholu.

Aizturēšanas brīdī pie zagļiem atrasti 29 eiro, kas izņemti no kases, kā arī soma un maiss pilni ar cigaretēm. Nozieguma vietas apskates laikā konstatēts, ka zagļi veikalā atstājuši vēl deviņus lielus maisus, kuros bija plānojuši iznest atlikušās cigaretes un alkoholu.

Izmeklēšanas laikā secināts, ka noziegums bijis rūpīgi izplānots un katram no aizturētajiem bijusi sava loma. Nozieguma organizators 1963.gadā dzimis vīrietis parūpējies par nepieciešamajiem instrumentiem un veidojis caurumu veikala sienā, tikmēr otrs vīrietis novērojis apkārtni, bet trešais parūpējies par transportu un netālu no veikala gaidījis savus līdzdalībniekus busiņā ar aizlīmētām numurzīmēm, kuru pēc tam bija plānots nodedzināt, lai slēptu pēdas.

Aizturētajiem piemērots apcietinājums, un pret visiem sākts kriminālprocess par zādzību organizētā grupā. Par šo noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz desmit gadiem.

Tāpat nozieguma organizatora mājas kratīšanā konstatēta neatļauta karabīnes patronu glabāšana, par ko sākts atsevišķs kriminālprocess.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!