Foto: LETA
Aizvadītajās svētku brīvdienās ceļu policisti notvēruši kādu bēgošu sievieti bez autovadītāja apliecības, kurai konstatēts 4,12 promiļu alkohola reibums, portālu "Delfi" informēja policijā.

Svētku brīvdienu laikā no 32 623 pārbaudītiem transportlīdzekļu vadītājiem, 150 pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā, vēl 82 tika konstatēta alkohola klātbūtne izelpā pieļaujamā koncentrācijā.

No 150 iereibušajiem šoferiem 74 konstatēja 1,5 un vairāk promiļu, bet vislielākais promiļu skaits – 4,12 tika konstatēts kādai 1982.gadā dzimušai sievietei, kas vadot transportlīdzekli bez autovadītāja apliecības, nepakļāvās policistu prasībai apturēt automašīnu un centās aizbēgt. Policisti sievieti aizturēja.

Bez jau iepriekš minētajiem 150 iereibušajiem šoferiem, vēl 82 tika konstatēta alkohola klātbūtne pieļaujamā koncentrācijā līdz 0,5 promilēm. Kaut arī ar šādu alkohola koncentrāciju asinīs transportlīdzekli nav aizliegts vadīt šoferiem ar lielāku stāžu par diviem gadiem, tomēr policijas atgādina, ka arī neliels reibums var negatīvi ietekmēt spēju vadīt automašīnu.

Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis uzsver, ka sēsties pie stūres reibumā ir bezatbildīga šofera rīcība, kas var novest pie nepiedodamas nelaimes, apdraudot ne vien savu, bet arī citu satiksmes dalībnieku veselību un drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!