Foto: PantherMedia/Scanpix

Policisti Olainē aizturējuši 1981. gadā dzimušu vīrieti, kurš mēģinājis ielauzties kādas sievietes dzīvoklī, bet ticis pieķerts, informē Valsts policija (VP).

Pirmdien, 11. jūlijā, dienas laikā kāda Olaines iedzīvotāja, atgriežoties mājās, pie sava dzīvokļa durvīm pamanīja nepazīstamu vīrieti, kurš centās uzlauzt dzīvokļa durvis. Uz sievietes jautājumu par to, ko viņš šeit darot, vīrietis nav atbildējis, bet meties bēgt.

Dzīvokļa saimniece vērsās policijā. Pēc vīrieša pazīmju noskaidrošanas, Olaines iecirkņa policisti konstatēja, ka nelūgtais ciemiņš bijis 1981. gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš sodīts par laupīšanu, zādzībām, kā arī narkotiku glabāšanu un lietošanu.

Policisti devās vīrieti meklēt un turpat Olainē viņu aizturēja. Pie 35 gadus vecā vīrieša likumsargi atrada zagtu automašīnas vadītāja apliecību un bankas karti. VP norāda, ka dokumenti jūlija sākumā nozagti no automašīnas, kad tās šoferis, dodoties uz veikalu, uz brīdi automašīnu atstājis neaizslēgtu. Atgriežoties vadītājs pamanījis, ka no spēkrata nozagta soma ar dokumentiem.

Par dzīvokļa apzagšanas mēģinājumu pret vīrieti uzsākti divi kriminālprocesi – par zādzības mēģinājumu un par svešas mantas tīšu bojāšanu, jo bija apskādētas dzīvokļa durvis. Tāpat vīrietim Krimināllikumā noteiktajā kārtībā būs jāatbild par automašīnas apzagšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!