Latgales apgabaltiesa otrdien 1955.gadā dzimušo Raisu Kirillovu atzina par vainīgu sava mazbērna slepkavībā, pagājušā gada septembrī Līvānos izmetot viņu pa logu, un piesprieda viņai brīvības atņemšanu uz 10 gadiem, piemērojot mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz vienu gadu.
Kirillova tika apcietināta tiesas zālē pēc sprieduma pasludināšanas. Pilns sprieduma teksts būs pieejams 27.decembrī, un to varēs desmit dienu laikā pārsūdzēt Augstākajā tiesā.

Kā pēc sprieduma pasludināšanas žurnālistiem sacīja Latgales apgabaltiesas tiesnesis Andris Strauts, šī lieta viņam paliks atmiņā, kā morāli smaga. Tiesnesis norādīja, ka pa logu izmestā zīdaiņa māte un tēvs savā ziņā ir līdzvainīgi pie notikušā un citos laikos arī viņiem būtu jāsēž blakus apsūdzētajai. Kirillova, paužot nostāju, ka nav vainīga, tiesas sēdes laikā izturējās aukstasinīgi.

"Latgales apgabaltiesas spriedums tiks pārsūdzēts. Manuprāt, nodarījums traktējams citādi. Tika nodarīti miesas bojājumi, taču zīdainis nomira slimnīcā, kur viņa dzīvību, iespējams, varēja glābt," sacīja Kirillovas advokāts Zigurds Broks.

Kā iepriekš informēja Strauts, Kirillovai apsūdzība tika uzrādīta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavota persona, vainīgajam apzinoties, ka tā ir bezpalīdzības stāvoklī. Prokurors Kirillovu prasīja sodīt ar brīvības atņemšanu uz 11 gadiem, piemērojot mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trīs gadiem.

Apsūdzētās advokāts lūdza sievieti attaisnot vai arī pārkvalificēt apsūdzību no krimināllikuma 117.panta 2.daļas uz 125.panta 3.daļu - par miesas bojājumu nodarīšanu aiz neuzmanības.

2006.gadā 30.septembrī Jēkabpils slimnīcā no gūtajām traumām nomira 2,5 mēnešus vecs zīdainis, kurš bija izmests pa logu no ceturtā stāva. Nelaime notika brīdī, kad zīdaiņa māte kopā ar bērniem viesojās Līvānos un mājā notika nakts uzdzīve.

Iespējamais sods par šādu noziegumu ir mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu. 1955.gadā dzimusī vecāmāte sākotnēji bija apcietināta kā galvenā aizdomās turamā noziegumā, taču savu vainu viņa neatzina.

Zīdaiņa vecākiem kriminālapsūdzība netika celta pierādījumu trūkuma dēļ. Zīdaiņa mātei, 1979.gadā dzimušajai Daugavpils rajona Maļinovas pagasta iedzīvotājai, kā drošības līdzeklis bija piemērots paraksts par dzīvesvietas nemainīšanu.

Bērna mātei atņemtas aprūpes tiesības, bet viņas civilvīram aprūpes tiesības atņemtas attiecībā uz viņa 2005.gadā dzimušo meitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!