Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par sutenerismu un bordeļa uzturēšanu un nodevušas to prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pret vienu personu, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Pagājušā gada oktobrī Valsts policijā iegūta informācija par to, ka Ventspilī kāda sieviete nodarbojas ar sutenerismu. Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas sākušas kriminālprocesu un aizdomās par noziedzīguma pastrādāšanu aizturējušas kādu sievieti.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūti pierādījumi tam, ka sieviete nodarbojās ar sutenerismu un bordeļa uzturēšanu. Kriminālprocesā uzlikti aresti naudas līdzekļiem un nekustamajam īpašumam.

Saskaņā ar Krimināllikumu par tādas personas izmantošanu iedzīvošanās nolūkā, kura nodarbojas ar prostitūciju, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Savukārt par bordeļa uzturēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!