Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Policisti aizturējuši vīrieti par Ukrainas karoga zādzību, kas bija uzvilkts mastā pie Siguldas novada domes, informēja Valsts policija.

Šis vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par zādzībām un narkotiku lietošanu. Turklāt pērn Valsts policijas darbinieki viņu aizturēja par mēģinājumu nolaupīt "McLaren" automašīnu. Proti, 2022. gada jūlijā viņš bija iegājis kādā autosalonā Rīgā, piedraudējis autosalona darbiniekam ar gāzes pistoli un pieprasījis automašīnu pārrakstīt uz sava vārda.

Pirmdien, kāds vīrietis nezināmu iemeslu dēļ nozaga Ukrainas karogu, kas bija uzvilkts mastā pie Siguldas novada domes. Zādzības faktu redzēja aculieciniece, kura ziņoja likumsargiem par notiekošo.

Policija sāka vīrieša meklēšanu, kas drīz vien vainagojās ar panākumiem – iespējamā vainīgā persona tika aizturēta.

Brīdī, kad vīrietis tika aizturēts, viņš pārvietojās ar automašīnu, kas nebija reģistrēta likumā noteiktajā kārtībā, tai nebija iegādāta sauszemes transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana. Tāpat vīrietim nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

Attiecīgi par šiem pārkāpumiem sākti administratīvā pārkāpuma procesi.

Likumsargi veica kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, kuras laikā izņēma portatīvo datoru, mobilo telefonu un zibatmiņu. Savukārt nozagto karogu vīrietis bija paspējis izmest atkritumu konteinerā Inčukalnā, kur policisti to arī atrada.

Tāpat likumsargiem aizturētā 1993. gadā dzimušā vīrieša uzvedība radīja aizdomas, ka, iespējams, viņš atrodas apreibinošo vielu ietekmē, tāpēc sākotnēji viņš nogādāts uz Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru ekspertīzei veikšanai, pēc kā nogādāts policijas izolatorā.

Policija sākusi kriminālprocesu par zādzību nelielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!