Foto: Shutterstock
Svētdien, 26. jūnijā, Siguldā pie Gaujas pazudusī piecus gadus vecā Evita atrasta noslīkusi Gaujā, portālam "Delfi" apliecināja Valsts policijā (VP).

VP norādīja, ka meitenes līķis atrasts otrdien ap pulksten 12.30 Gaujas upē starp Gaujas ciematu un Siguldu kopīgā Valsts policijas, pašvaldības policijas, Zemessardzes un brīvprātīgo patruļā.

Precīzs nāves iemesls tiks skaidrots ekspertīzē.

Policija pauž pateicību visiem meitenes meklēšanā iesaistītajiem. Kopumā palīdzību sniedza vairāk nekā 200 brīvprātīgo.

Meklēšanas pasākumi tika veikti Gaujas upes teritorijā – vairākkārtīgi pārbaudīta gan sauszemes teritorija, gan upes un tās gultne. Vienlaikus vietās, kur nebija iespējams piekļūt ar kājām vai laivu, tika izmantoti droni un Valsts robežsardzes helikopters.

VP izsaka līdzjūtību bojāgājušās meitenes radiniekiem.

Jau vēstīts, ka meitenītes meklēšanā iesaistīti plaši Valsts policijas un brīvprātīgo spēki, kuri vairākkārt pārbaudīja teritoriju Gaujas abos krastos un pašā Gaujā.

Policija kopš svētdienas vakara meklēja Siguldā pazudušo piecus gadus veco Evitu, kura ap pulksten 14 pazuda Siguldā Gaujas pludmalē (Peldu ielā).

Šobrīd par notikušo sākts arī kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas – noziedzīgi nodarījumi pret personas veselību, kurā attiecīgi arī tiks skaidroti visi notikušā apstākļi, informēja policijā.

Jāpiebilst, ka policija var sākt kriminālprocesu par notikušu faktu nevis kādu personu. Šāda rīcība ļauj policijai veikt dažāda veida izmeklēšanas darbības, kā arī vākt faktus, kas var būt lietderīgi brīdī, ja parādās personas, kurām var piemērot kriminālprocesuālo statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!