Bijušās Privatizācijas aģentūras (PA) darbinieces Ilonas Skadiņas slepkavības ierocis - koka vāle - pirms tam nozagts no kāda bāra Rīgā, K.Barona ielā, piektdien tiesā apstiprināja lieciniece Tatjana Kudlajeva.
Lieciniece stāstīja, ka 2000.gadā viņai piederējis bārs, kura interjerā dominējuši dažādi hokeja un citu sporta veidu atribūti. Ar ornamentiem rotātu koka vāli viņai uzdāvinājis māsas vīrs, kurš bieži devies komandējumos uz ārzemēm. Šo vāli viņš atvedis no Spānijas vai Portugāles.

Priekšmets, kuru Kudlajeva raksturoja kā "līdzīgu beisbola nūjai", atradies bārā redzamā vietā, un tam varējuši piekļūt apmeklētāji. Kad tieši vāle no bāra pazudusi, viņa nav ievērojusi, taču tas bijis 2000.gada sākumā.

Tiesa uzrādīja lieciniecei slepkavības ieroča fotogrāfiju, un viņa to atpazina kā priekšmetu, kas pirms diviem gadiem atradies viņai piederošajā bārā. Rīgas apgabaltiesa piektdien turpināja nopratināt lieciniekus krimināllietā par Skadiņas slepkavību.

Šajā krimināllietā apsūdzēta bijusī uzņēmuma "Flandrija" direktore Astrīda Svipsta un vēl četras personas. Šī ir pirmā lieta, kurā ir noskaidrots nozieguma pasūtītājs, starpnieks un izpildītāji. Slepkavība atklāta salīdzinoši ātri - Skadiņa tika noslepkavota 2000.gada februārī, pirmās personas šajā lietā aizturētas tā paša gada 27.martā, bet 1.jūnijā aizturēta arī pasūtītāja.

Svipstai apsūdzība uzrādīta par komerciālo uzpirkšanu un slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos. Pārējām četrām personām apsūdzība uzrādīta tikai par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos.

Patlaban četras no apsūdzētajām personām atrodas apcietinājumā, bet vienai kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība. Šāda drošības līdzekļa izvēle saistīta ar apsūdzētās personas lomu un tās raksturu noziegumā. Kā ziņots, Skadiņa tika noslepkavota 2000.gada 17.februārī ap plkst.9 kāda Valguma ielas nama pagalmā Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!