Piektdien no rīta Rīgā, Skanstes ielā, notikusi smaga avārija, kurā cietušas trīs automašīnas; bojā gājuši trīs cilvēki, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš.

Pēc avārijas Skanstes ielas posmā virzienā no Hanzas uz Duntes ielu sākotnēji satiksme tika slēgta, taču patlaban tā jau ir atjaunota.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas vecākais inspektors Aigars Bērziņš informēja, ka, pēc sākotnējās informācijas, pie "Renault" centra sadūrās vismaz trīs automašīnas.

Kā aģentūra LETA novēroja notikuma vietā, avārijā iesaistītas divas automašīnas - "Mazda Xedos" un kravas pārvadāšanai paredzēta automašīna "VW".

Pēc policijas sniegtās informācijas, negadījumā dzīvību zaudējis automašīnas "Mazda" vadītājs un divas pasažieres. Vēl viena automašīnas pasažiere ar smagām traumām nogādāta reanimācijā.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes satiksmes noziegumu izmeklēšanas biroja izmeklētāja Aija Brokāne, automašīna "Mazda" pirms negadījuma braukusi pa Skanstes ielas pretējo braukšanas joslu virzienā no Duntes ielas uz Hanzas ielu. Šajā vietā brauktuves ir atdalītas ar paaugstinājumu un zālāju.

Brīdī, kad kravas pārvadāšanai paredzētā automašīna "VW", kas brauca tajā pašā virzienā, bet pa pareizo brauktuvi, centās apgriezties braukšanai virzienā uz Duntes ielu, "Mazda" ar ievērojamu ātrumu ietriecās "VW" kreisā sāna vidusdaļā.

"Šobrīd vēl nav īsti skaidrs, kāpēc "Mazda" brauca pa nepareizo joslu, bet šķiet, ka tā nepakļāvās policijas darbinieku prasībai apstāties un bēga projām," skaidroja izmeklētāja, norādot, ka bēgšana varētu būt viens no iemesliem, kādēļ "Mazda" vadītājs braukšanai bija izvēlējies nepareizo joslu.

Automašīnā "Mazda" atradās četri cilvēki - autovadītājs vīrietis un trīs pasažieres. Kā notikuma vietā novēroja aģentūra LETA, automašīnas "VW" vadītājs negadījumā nav guvis redzamus miesas bojājumus.

Notikuma vietā pēc avārijas strādāja vismaz piecas ugunsdzēsēju automašīnas, Katastrofu medicīnas centra darbinieki, pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" tehniskās vienības, kā arī policija. Uz brauktuves tika izbērtas skaidas, lai tās absorbētu izplūdušo degvielu.

Glābšanas darbus vēroja vairāki desmiti cilvēku.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!