Kurzemes apgabaltiesa Liepājā sākusi skatīt krimināllietu par meiteņu vervēšanu seksuālai izmantošanai ārzemēs, informēja Kurzemes apgabaltiesā.
2001.gada 8.martā ierosinātajā krimināllietā par sutenerismu apsūdzētas divas personas - Raimonds S. un Māris B., bet trešais apsūdzētais Guntis O. aizvadīta gada 28.novembrī cietumā miris, un krimināllieta pret viņu izbeigta.

Raimonds S. apsūdzēts pēc KL 165.1.panta 3.daļas par sutenerismu, bet 1965.gada dzimušais ventspilnieks Māris B. arī pēc KL 159.panta 2. un 3.daļas par mazgadīgās izvarošanu personu grupā.

1972.gada dzimušais rīdzinieks Guntis O. bija apsūdzēts par sutenerismu, kā arī par mazgadīgas izvarošanu. Krimināllietā ir četras cietušās, kuras nosūtītas uz Vāciju, turklāt trīs no tām bijušas pilngadīgas, bet viena - nepilngadīga. Nepilngadīgajai dokumentos ticis viltots dzimšanas gads, bet pilngadīgajām viltotas Latvijas pilsoņu pases.

Apsūdzētie vervējuši vēl trīs pusaudzes - 12, 13 un 15 gadus vecas. Abas jaunākās tikušas izvarotas. Apsūdzētajiem kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums. Lieta tiek skatītā slēgtā tiesas sēdē. Kurzemes apgabaltiesa to sāka skatīt šonedēļ, 10.februārī. Pirmdien, 17.februārī, lietu turpinās skatīt.

Lieta sākotnēji tika nodota izskatīšanai Rīgas apgabaltiesai, taču tiesas noslogotības dēļ tika nolemts lietu nodot Kurzemes apgabaltiesai. Kurzemes apgabaltiesa izskatījusi arī vairākas citas Rīgas apgabaltiesai nodotās lietas, piemēram, krāpšanā apsūdzētā Armanda Stendzenieka krimināllietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!