Foto: DELFI

Rīgas rajona tiesa, lietu, kurā apsūdzēts bijušais Valsts policijas (VP) darbinieks Aleksejs Roščins, kurš 2013. gada 3. decembrī iepretim Saulkrastu sākumskolai uz gājēju pārejas, vadot automašīnu, notriecis tobrīd astoņus gadus vecu zēnu, padarot viņu par cilvēku ar invaliditāti uz mūžu, turpinās skatīt 13. janvārī, pastāstīja tiesas pārstāve Diāna Vilhovika.

Paredzēts, ka tiesas sēde sāksies plkst.10. Uz tiesa sēdi atkārtoti tiks aicināts eksperts.

Atbilstoši Roščina amatpersonas deklarācijai viņš bijis VP Rīgas rajona policijas pārvaldes Kārtības policijas priekšnieks, bet pirms atvaļināšanās 2012.gadā, viņš ieņēmis VP Rīgas reģiona pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja priekšnieka amatu.

Cietušo aizstāvis Indulis Balmaks iepriekš norādīja, ka satiksmes negadījumā cietušais tobrīd mācījies otrajā klasē, un incidents noticis ap plkst.17 vakarā, kad astoņgadīgais zēns šķērsojis ielu iepretim skolai.

"Vairāki aculiecinieki norādīja, ka Roščins notrieca zēnu lielā ātrumā uz gājēju pārejas. Pēc avārijas ārsti bija pārliecināti, ka zēns vairāk nemodīsies smago ievainojumu dēļ. Tomēr pretēji ārstu prognozēm zēns pamodās, bet viņš būs invalīds uz mūžu, jo viņam ir ar kustību, runas un prāta spējām saistīta invaliditāte," sacīja Balmaks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!