Foto: Shutterstock

Šī gada 4. decembrī Valsts policijas (VP) iecirknis aizdomās par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu aizturēja kādu 1973. gadā dzimušu vīrieti.

Saistībā ar notikušo tika uzsākts kriminālprocess. 6. decembrī Daugavpils tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, portālu "Delfi" informēja policijā.

Krāslavas iecirkņa likumsargi saņēma informāciju, par to, ka slimnīcā ar vairākām sistām un durtām brūcēm un lauztiem kauliem ir nogādāta 1985. gadā dzimusi sieviete.

Nekavējoties tika uzsākts kriminālprocess.

Policisti noskaidroja iespējamo vainīgo personu – 1973. gadā dzimušo sievietes civilvīru, kurš, būdams alkohola reibumā, ar āmuru, cirvja kātu un citiem smagiem priekšmetiem nodarīja sievietei smagus miesas bojājumus.

Tāpat arī mediķi sievietei konstatēja vairākas durtas brūces.

Krāslavas iecirkņa likumsargiem izdevās noskaidrot, ka sievietei bija izdevies aizbēgt no varmākas un vērsties pēc palīdzības pie vietējiem iedzīvotājiem, kuri izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Sieviete šoka stāvoklī tika nogādāta medicīnas iestādē.

Turpat notikuma vietā tika aizturēta iespējamā vainīgā persona. Vīrieša dzīvesvietas apskates laikā tika atrasti vairāki šaujamieroči, munīcija un vairākas rokas granātas.

Policijā piebilst, ka persona iepriekš bija sodīta par smagiem noziegumiem, kā arī vairākkārt bija nonākusi policijas redzes lokā saistībā ar šaujamieroču nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo tika ierosināts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 15. panta 4. daļas un pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavības mēģinājumu.

Krimināllikuma 116. pants kā sodu paredz mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat process sākts arī pēc Krimināllikuma 233. panta 2. daļas – par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises izgatavošanu, remontēšanu, iegādāšanos, glabāšanu, nēsāšanu, pārvadāšanu, pārsūtīšanu vai realizēšanu bez attiecīgas atļaujas, par ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

6. decembrī Daugavpils tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Pašlaik policija turpina izmeklēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!