Prokurore Jekaterina Kušakova lūgusi tiesai piemērot četriem rasu naida kurināšanā apsūdzētajiem jauniešiem nosacītu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem ar pārbaudes laiku uz trim gadiem.
Krimināllietā par uzbrukumiem cittautiešiem apsūdzēti eArtjoms Gusejinovs, Sergejs Savins, Anatolijs Cvetkovs un Aleksejs Grišanovičs, kuri sevi dēvēja par "skinhediem", viņiem uzrādītās apsūdzības atzīst.

Prokurore, uzstājoties tiesu debatēs, norādīja, ka apsūdzētie savu vainu ir atzinuši un izteikuši nožēlu par pastrādāto.

Cietušo nepilngadīgo meiteņu pārstāvji tiesā iesniedza pieteikumus par kompensācijas piedziņu no visiem apsūdzētajiem. Abu cietušo vecāki no katra apsūdzētā vēlas piedzīt 10 000 latu lielu kompensāciju, kopumā abas cietušās no apsūdzētajiem vēlas piedzīt 80 000 latus.

Apsūdzētie pirmdien tiesas sēdē ieradās, slēpjot sejas, un tiesas sēdes laikā sēdēja ar nodurtām galvām. Taču abu cietušo meiteņu vecāki pārliecināti, ka apsūdzētie nodarīto nenožēlo un patiesībā īsti neizprot, ko ir pastrādājusi.

Apsūdzēto advokāti aicināja tiesu nespriest bargi un tiesājamos nesodīt ar reālu brīvības atņemšanu. Spriedumu lietā pasludinās otrdien.

2007.gada 13.oktobrī Rīgā, kādā no Maskavas ielas namu kāpņutelpām, apsūdzētie uzbrukuši divām nepilngadīgām romu tautības meitenēm. Savukārt pērn 9.februārī jaunieši uzbruka diviem armēņiem - sievietei un vīrietim.

"Skinhedus" Rīgas policija sadarbībā ar Drošības policiju aizturēja pērn 25.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!