Otrdien no galerijas "Daugava" nozagto 1500 latu vērto skulptūru zagļi pārdevuši par 10 latiem un 80 santīmiem kādā krāsaino metālu uzpirkšanas punktā, informēja Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses centrs.
Zādzība notikusi pa atvērtu logu laikā, kad galerija bija jau slēgta apmeklētājiem.

Policija uz aizdomu pamata par šī nozieguma izdarīšanu aizturējusi 1981.gadā dzimušos Māri un Leonīdu. Jaunieši skulptūru nozaguši, lai iegūtu līdzekļus narkotiku iegādei.

Policija noskaidrojusi, ka Māris nav piedalījies zādzībā, bet bijis tikai nozagtās skulptūras realizētājs, tāpēc policija viņam piemērojusi parakstu par dzīvesvietas nemainīšanu, savukārt Leonīds ievietots īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Otrdien no divām galerijām Vecrīgā tika nozagti mākslas darbi vairāk nekā 2000 latu vērtībā. Galerijā "Daugava" nozaga branzas statuju, ko veidojis Rihards Kalniņs, savukārt Ivonnas Veihertes galerijā nozagts aktrises Regīnas Razumas portrets.

Aabi mākslas darbi tajās bijuši novietoti netālu no ieejas durvīm.

Policija ceturtdien no rīta atradusi otrdien Vecrīgā galerijā "Daugava" nozagto skulptūru, savukārt aktrises portretu pagaidām nav izdevies atrast.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!