Foto: DELFI

Slampes pagastā kādā piemājas dārzā atrasts aprakts jaundzimuša bērna līķis, portālu "Delfi" informēja Valsts policija.

Policija trešdien ap pulksten 11:05 saņēma informāciju no mediķiem, ka 1987.gadā dzimusī sieviete izsaukusi "ātro palīdzību", jo mājās notikušas dzemdības un viņai pasliktinājies veselības stāvoklis, un bijusi nepieciešama palīdzība.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša portālam "Delfi" pastāstīja - kad ārsti saņēmuši izsaukumu saistībā ar dzemdību sarežģījumiem, viņi nolēmuši sievieti nogādāt slimnīcā un tad arī par notikušo ziņojuši policijai, lai tā izvērtētu mājas dzemdību apstākļus.

Bukša teica, ka bērna mirstīgās atliekas, visticamāk, uzgājuši likumsargi.

Par bērna nāves apstākļiem vairāk būs zināms tad, kad būs pabeigta ekspertīze.

Pagaidām policija vēl skaidro, kad notikušas dzemdības.

Uzsākts kriminālprocess par noziedzīgu nodarījumu pret personas veselību.

Ģimene, kurā noticis šis negadījums, nav bijusi sociālā dienesta darbinieku redzeslokā, portālam "Delfi" pastāstīja Tukuma novada sociālā dienesta direktores vietniece Māra Gaile.

Viņa norādīja, ka sociālais dienests no policijas un mediķiem pašlaik nav saņēmis nevienu oficiālu dokumentu, un informācija esot vien "baumu līmenī".

Gaile pauda uzskatu, ka dienests savas kompetences ietvaros strādās ar šo ģimeni. Viņa atteicās šo gadījumu komentēt sīkāk, sakot, ka "tā ir ierobežotas pieejamības informācija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!