Foto: Privātā arhīva foto
2018. gada 26. janvāra rītā "Quinto Capital Partners" vadītājs Jurijs Kuzņecovs izvilka ieroci un iešāva biroja sienā. Lode caururba sienu un trāpīja Kuzņecova kolēģim, 35 gadus vecajam Andrejam Fedotovam (attēlā). Tobrīd Kuzņecovs bija bērna kopšanas atvaļinājumā un viņam birojā nebija jābūt.

Andrejs Fedotovs mira notikuma vietā. Divi bērni zaudēja tēvu. Pirmās instances tiesa nolēma skatīt lietu bez pierādījumu izvērtēšanas un piesprieda Kuzņecovam brīvības atņemšanu uz diviem gadiem nosacīti ar trīs gadu pārbaudes laiku, kā arī daļēji apmierināja cietušās puses prasības. Tiesas lēmumam iebilda gan upura māte Larisa Fedotova, gan viņa sieva Svetlana. Rīgas apgabaltiesā sākusies apelācijas sūdzības izskatīšana.

Kopš traģēdijas pagājuši gandrīz divi gadi, bet Andreja māte Larisa Fedotova, tiekoties ar "Delfi" un stāstot par to dienu, joprojām nespēj valdīt asaras.

"Šī rēta nesadzīs visu atlikušo mūžu. Kopš tā laika esmu zaudējusi mieru un miegu, visu laiku ārstējos. Mazbērni aug, viņiem tik ļoti trūkst tēva. Kad viņu nošāva, jaunākajai bija nedaudz virs gadiņa, viņa tēvu neatceras, taču rāda fotogrāfijās un saka: "Tas ir mans tētis." Vai tas ir taisnīgi, ka tik draudzīga ģimene, kurai tik daudz kas vēl bija priekšā, cieš šādas traģēdijas dēļ, bet slepkava izsprucis ar nosacītu sodu?" taujā Larisa, kas, spītējot veselības problēmām, uz katru tiesas sēdi brauc no Rēzeknes, Andreja dzimtās pilsētas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!