Foto: F64
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis kriminālprocesa materiālus Jelgavas prokuratūrai, rosinot saukt pie kriminālatbildības Jelgavas slimnīcas ārstu Vladimirs Karavecs, kuru kukuļošanā bija pieķērusi televīzijas slēptā kamera.

Kriminālprocesa materiāli liecina, ka Jelgavas pilsētas slimnīcas ārsts, izmantojot savas pilnvaras, pērn aprīlī prettiesiski pieprasījis un pieņēmis 50 latus saistībā ar kādai personai veikto operāciju, portālu "Delfi" informēja KNAB.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosina saukt Jelgavas slimnīcas ārstu pie kriminālatbildības par materiālu vērtību prettiesisku pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks.

KNAB aicina personas, kuras ir saskārušās ar gadījumiem, kad valsts amatpersonas un citi valsts vai pašvaldību iestāžu darbinieki pieprasa kukuļus vai nelikumīgus maksājumus, nekavējoties informēt KNAB pa bezmaksas uzticības tālruni 80002070 vai e-pastu knab@knab.gov.lv.

Jau vēstīts, ka raidījums "Tautas balss" ziņoja - Jelgavas slimnīcas ārsts Vladimirs Karavecs papildus slimnīcas izrakstītajam 125 latu rēķinam pacientam pieprasījis vēl 50 latu "pateicību". Raidījums ar slēpto kameru ārsta kabinetā nofilmēja, kā Kravecs skolo pacientu, ka oficiālo rēķinu 125 latus viņš varot apmaksāt pa daļām. Kad vīrietis jautā: "Kā ar tiem 50 latiem?", dakteris bez liekām ierunām pasaka, ka tagad iedosiet, citādi vizītes pie ārsta būs daudz biežākas. Iedoto naudu Kravecs sarunas laikā ieslidina savā krūšu kabatā, nofilmēja "Tautas balss".

Ārsta rīcību vērtēja arī Veselības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!