Foto: DELFI
Šlesera reformu partijas-LPP/LC līderis Ainārs Šlesers otrdien sasauktajā preses konferencē žurnālistiem atzina, ka tā dēvētajā "oligarhu lietā" viņš ir persona, pret kuru sākts kriminālprocess, taču politiķis uzskata, ka tā ir kļūda un drīz vien visi procesi pret viņu tiks izbeigti.

Šlesers atzina, ka 8.augustā un otrdien viņš bijis pratināšanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), bet neatklāja, par ko ir runāts, jo pratināšanā pārrunātā informācija nav izpaužama.

Politiķis norādīja, ka arī KNAB var kļūdīties un, ja tam būtu pamats, viņš jau būtu aizturēts.

Šlesers nenoliedza, ka lietā viņam ir statuss "persona, pret kuru sākts kriminālprocess", bet uzsvēra - triju mēnešu laikā KNAB būtu mainījis šo statusu uz apsūdzētā vai aizdomās turētā statusu, ja tam būtu pamats.

Jau ziņots, ka KNAB 20.maijā ierosinājis kriminālprocesu par vairākiem amata noziegumiem – kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kā ietvaros notikušas kratīšanas.

KNAB vērienīgajā operācijā notika kratīšanas uzņēmumos un īpašumos, kas saistīti ar trīs ietekmīgajiem, par oligarhiem dēvētajiem politiķiem - Ventspils mēru Aivaru Lembergu, LPP/LC līderi Aināru Šleseru, un Tautas partijas dibinātāju Andri Šķēli. Lietā kopumā figurē 11 personas, tostarp sešas amatpersonas, un 26 uzņēmumi.

KNAB bija lūdzis parlamentam atļauju veikt kratīšanu arī deputāta Šlesera dzīvesvietā, taču Saeimas vairākums tam nepiekrita. Tieši pēc šā deputātu lēmuma toreizējais Valsts prezidents Zatlers paziņoja, ka rosina atlaist Saeimu. Vēlākos savas rīcības komentāros prezidents precizēja, ka, viņaprāt, Latvijā ir trīs oligarhi –Lembergs, Šķēle un Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!