Naktī uz otrdienu slimnīcā miris Rīgas 24.policijas nodaļas inspektors Ivo Labuckis, kuru maija vidū piekāvis 18 gadus vecs Austrumu cīņu speciālists Valdis Matuļēvičs, piektdien ziņo laikraksts "Vakara Ziņas" (VZ).
Uzbrucēju policijai pagaidām nav izdevies atrast, bet par notikušo ierosināta krimināllieta un izsludināta viņa meklēšana. Jaunieša vecāki informējuši, ka puisi kopš nelaimes gadījuma neesot redzējuši, skaidrojot to ar bailēm no policijas, ziņo laikraksts.

1971.gadā dzimušais Labuckis 13.maijā ar savu auto devies mājup un neesot pildījas darba pienākumus, kad uz Avotu ielas viņu apdzinusi taekvondo cīņas mākslas profesionāļa Matuļēviča vadītā "Honda Prelude". Veicot apdzīšanas manevru, Matuļēvičs skāris policista auto, tāpēc Labuckis nolēmis pārgalvīgo autovadītāju aizturēt.

Viņš apdzinis cīkstoņa transportlīdzekli un licis tam apstāties, vienlaikus lūdzot kolēģus noskaidrot auto īpašnieku. Pēc aizturēšanas jaunietis uzbrucis policistam, un, kā ziņo VZ, pieticis ar vienu profesionāļa sitienu, "lai atslēgtu likuma sargu, kurš gan tajā brīdī nepildīja dienesta pienākumus". Pēc tam uzbrucējs no notikuma vietas aizbēdzis, atstājot Labucki guļam uz ielas.

VZ informē, ka notikumam neesot bijuši liecinieki, tikai daži kaimiņi redzējuši, ka aizbrauc kāda automašīna, bet cilvēks paliek guļam. Viena no kaimiņienēm arī manījusi, ka piekautais policists mēģinājis piecelties, taču pēc tam saļimis. Neviens arī nezinot, kas izsaucis ātro palīdzību, taču apgalvojot, ka tas neesot bijis uzbrucējs.

Mediķi Labuckim konstatēja smagu galvas traumu un smadzeņu kontūziju, ko viņš, iespējams, guvis, atsitoties ar pakausi pret trotuāra apmali. Policists nedēļu pavadīja slimnīcā, pārcieta operāciju, taču otrdien naktī, neatguvis samaņu, mira.

Kolēģi Labucki raksturojuši kā labu darbinieku, kurš bieži rūpējies par kārtību arī ārpus darba laika. Tomēr viņa radinieki nesaņems kompensāciju, jo policists gājis bojā ārpus darba laika. Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses sekretāre Ieva Zvīdre laikrakstam sacījusi, ka 'vienīgais, uz ko var cerēt viņa ģimene, ir sociālie pabalsti".

Savukārt Matuļēvičs esot bijis augstas klases Austrumu cīņu profesionālis un maija beigās gatavojies piedalīties pasaules čempionātā. Viņa treneri policijai pauduši neizpratni par jaunieša rīcību, kurš iepriekš nekad neesot nonācis konfliktā ar likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!