Foto: F64

Krāslavas policija no Rēzeknes slimnīcas un Bērnu klīnikās universitātes slimnīcas (BKUS) saņēmusi ārstu iesniegumus par iespējamu vardarbību pret divus gadus vecu bērnu Dagdā, trešdien vēsta LTV "Panorāma".

Bērna stāvoklis šobrīd ir smags, taču vērtējams kā stabils, pastāstīja BKUS reanimatologs Ivars Veģeris. Divgadnieks uz slimnīcu Rīgā pārvests no Rēzeknes slimnīcas. Bērnam bijušas traumas un zilumi, un vairāku ārstu vērtējumā, tos izraisījusi vardarbība, jo zilumi atrodas netipiskās vietās un nesakrītot ar aizbildņu teikto par traumas gūšanas mehānismu. Veģeris arī uzsvēra, ka zilumus būtu bijis jāpamana apkārtējiem.

Aizbildņu ģimene dzīvo Dagdas novadā. Vietējā bāriņtiesa bērna aizbildni atstādinājusi no pienākumu pildīšanas.

Krāslavas novada bāriņtiesa uzskata, ka notikušais drīzāk ir negadījums, nevis vardarbība. Saskaņā ar Krāslavas novada bāriņtiesas priekšsēdētājas vietnieces Irēnas Delveres pausto, aizbildņu ģimenē nopirkta visai smaga elektromašīna un bērns, braucot ar to, apgāzies un viņam virsū uzkritis ģimenes vecākais bērns.

To, kas patiesībā noticis, nāksies noskaidrot policijai, taču bāriņtiesai lēmums par bērna tālāko likteni jāpieņem 15 dienu laikā. Kā vēsta "Panorāma", divgadnieks, visticamāk, tiks ievietots centrā "Mūsmājas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!