Uz Ventspils šosejas sadūries busiņš ar vieglo automašīnu, negadījumā cietuši pieci cilvēki, tostarp četri Polijas pilsoņi, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis sacīja, ka busiņā braukuši Polijas iedzīvotāji. Viņš pieļāva, ka busiņa vadītājs, visticamāk, zaudējis kontroli pār automašīnu un tā iebraukusi pretējā braukšanas joslā, kur sadūrusies ar vieglo automašīnu.

Bukša informēja, ka vissmagāk cietis 38 gadus vecs vīrietis, kuram avārijas laikā no akumulatora sejā iešļākusies skābe un vīrietis guvis ķīmiskus apdegumus.

Četri Polijas pilsoņi - 58, 67 un divi 52 gadus veci vīrieši - guvuši dažādas traumas: kājas augšstilba, kājas, ribu lūzumus, galvas traumu. Visi cietušie nogādāti slimnīcā. Pēc Bukšas teiktā, glābējiem divus cietušos nācies "izgriezt" no auto vraka.

Internetā publiskotā video redzams, ka palīdzība tiek sniegta vairākiem cilvēkiem, bet automašīnas pēc avārijas ir pārvērtušās lūžņu kaudzēs. Kā raksta video ievietotājs, avārija notikusi, braucot no Kandavas uz Tukumu caur Jelgavas krustojumu.

"Mums pa priekšu no Tukuma izbrauca mašīna, kura kaisīja sāli. Ārā bija plus 4 grādi. bet aiz apļa uz Rīgas pusi ir mežiņš abās pusēs, un tur peļķes bija sasalušas, un arī ceļš slidens, jo saule to vietu neapspīd. Tātad vēl vienu reizi, ir notikusi nelaime, un tikai tad strādā. Kāpēc nevainīgiem cilvēkiem ir jācieš dēļ nolaidības. Tas bija ap diviem dienā," raksta "YouTube" lietotājs "avior avior".

Kurzemē, valsts centrālajā daļā un Latgalē vietām braukšanu svētdien apgrūtina apledojums jeb tā sauktais melnais ledus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!