Foto: Unsplash

Trešdienas rītā ap pulksten 6.57 pie Valsts policijas (VP) dienesta automašīnas Smārdes pagastā apstājās kāds garāmbraucējs, kurš informēja Tukuma iecirkņa likumsargus, ka uz Rīgas pusi brauc autobuss, kura vadītājs, iespējams, ir alkohola reibumā.

Policija apturēja autobusu un, veicot alkohola pārbaudi, secināja, ka šoferis vedis 10 pasažierus, esot reibumā, portāls "Delfi" noskaidroja policijā.

Pulksten 7.02 autoceļa Rīga-Ventspils policisti apturēja autobusu "Neoplan", kuru vadīja 1984. gadā dzimis vīrietis.

Veicot alkohola pārbaudi ar alkometru, transportlīdzekļa vadītāja izelpā otrajā mērījumā tika konstatētas 0,44 promiles.

Tukuma iecirkņa policisti par notikušo sāka administratīvā pārkāpuma procesu, atstādināja vīrieti no transportlīdzekļa vadīšanas un viņam piemēroja tiesību izmantošanas apturēšanu.

Autobusa vadītājam uz lietas izskatīšanu jāierodas Tukuma policijas iecirknī 26. oktobrī.

Policijā piebilst, ka autobuss veica vienreizēju un iepriekš izplānota maršruta braucienu un tā priekšpusē aiz vējstikla bija uzstādīta zīme "Norīkojumā". Autobusā atradās 10 pasažieri.

Kamēr atbrauca cits uzņēmuma šoferis, brauciens aizkavējās par 30 minūtēm.

Personām, kuras vada D1, D, D1E, DE, TRAM un TROL kategorijai atbilstošus transportlīdzekļus un pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija pārsniedz 0,2 promiles, bet nepārsniedz 0,5 promiles, piemēro naudas sodu no 210 līdz 430 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz sešiem mēnešiem.

VP izsaka pateicību autovadītājam, kurš nepalika vienaldzīgs un informēja par likumpārkāpumu, tādējādi novēršot varbūtēju traģēdiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!