Foto: Valsts policija

Svētdien, 13.martā, Smiltenes novada Launkalnes pagastā, uz autoceļa Smiltene–Gulbene, 1987. gadā dzimis "Audi A6" vadītājs atļautā 90 km/h ātruma vietā ar automašīnu traucies 204 km/h.

Viņam arī nav bijušas tiesības vadīt jebkāda veida transportlīdzekli. Tāpat vadītājs bijis 1,8 promiļu reibumā, informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Sintija Virse.

Brīdī, kad autovadītājs pamanīja policijas ekipāžu, kas fiksēja pārkāpumu, viņš sāka strauju bremzēšanu un pēc apstāšanās, lai izvairītos no atbildības par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā, par transportlīdzekļa vadīšanu tiesību lieguma laikā un iespaidīgu ātruma pārsniegšanu, viņš centās pārsēsties pasažiera vietā, pie stūres liekot sēsties pasažierei.

Vīrietis jau vairākkārt nonācis policijas redzeslokā par rupjiem pārkāpumiem ceļu satiksmē, tostarp vairākkārt arī zaudējis autovadīšanas tiesības.

Pirmo reizi tiesības vadīt transportlīdzekli viņš zaudēja 2006.gadā, kad tika pieķerts vadot automašīnu alkohola reibumā. Taču pārkāpumi ceļu satiksmē ar to neapstājās – 2010. gadā Gulbenē, Brīvības ielā, viņš izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, ietriecoties divās automašīnās, un pēc tam aizbēga no notikuma vietas.

Divas reizes viņš ir pieķerts, turpinot vadīt transportlīdzekli laikā, kad ir vadīšanas tiesību liegums, turklāt atteicies no alkohola koncentrācijas izelpā noteikšanas. Pēdējais gadījums bija 2013. gada novembrī, kad Rīgā, Matīsa ielā, viņš vadīja motociklu "Yamaxa", esot bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām un atsakoties no alkohola koncentrācijas izelpā pārbaudes.

"Šāds tiesiskais nihilisms nav bieži sastopams. Persona izceļas ar īpašu bezatbildību un es ļoti ceru, ka tiesa, skatot šo lietu, ņems vērā personas iespaidīgo pārkāpumu bagāžu un pieņems atbilstošu lēmumu. Tāpat arvien nebeidz pārsteigt līdzcilvēku rīcība un atbildības trūkums. Šajā gadījumā pasažieres, kura vienlaikus ir arī automašīnas īpašniece, rīcība ir nesaprotama, ļaujot dzērumā esošam cilvēkam kam nav tiesību vadīt transportlīdzekli sēsties pie savas automašīnas stūres, turklāt vēl kopā braukt, apzināti apdraudot savu veselību, dzīvību un citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību," izsakās Vidzmes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas priekšnieks Jānis Lūks.

Par šo gadījumu policijā ir sākts kriminālprocess un pēc izmeklēšanas visi materiāli tiks nosūtīti tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!